torstai 22. maaliskuuta 2012

Tutustumista pyöriin ja matkapyöräilyyn/retkipyöräilyyn netissä

Tää postaus on ollut mulla luonnoksissa jo useamman kuukauden aiheena. Niinkuin 12 muutakin...
Jospa nyt sais vähän kasattua ajatuksia tästä asiasta.

Meillä on tarkoituksena hommata mieheni kans kummallekin pyörät tässä kevään kuluessa.
Mulle ja miehelle siis pyörät ja lapsille istuimet. Pyöräperäkärry myös.
Tällä hetkellä selaan ties monennetta kertaa nettiä etsimässä tietoa hyvistä, mutta suht edullisista pyöristä pidemmillekin päivä- ja viikkomatkoille.
Haaveilen siis oikein urakalla. Se, että onko mun haaveet hirveän realistisia, onkin taas toinen juttu.
Useamman päivän pyöräilyreissu lasten kans kesällä ois ihan mielettömän hienoa. Vaikka saariston rengastie.
Sen verran aikaa, että voi pitää päivämatkat hyvinä lapsia ajatellen. Ja yllätyksiä. Yöpyä voitais joko jossain majoituksessa, mökillä tai teltassa. Miehellä on se 4 viikon kesäloma, josta reilu viikko vois pitää tuolla.

Nyt vaan pitäis miettiä hyvät pyörät tuohon tarkoitukseen, joilla vois kuitenkin helposti pyöräillä kehien sisäpuolellakin pieniä matkoja. Tarkoitus ois säilyttää ne parvekkeella varkailta suojassa.
Mitä enemmän selaa nettiä, sitä enemmän tuntuu että voisin jättää suosiolla jonkun ammattilaisen käsiin koko mietinnän. Ihan liikaa vaihtoehtoja jne.
Niin ja se HYVÄ pyöräperäkärry. Kohtuu kevyt, kestävä, tuolit kallistettavissa edes hieman, sadesuojalla, voi käyttää rattainakin yms., kestää hyvin painoa (ei mitään max. 15kg per lapsi) jne. Ja on hyvä myös lasten ollessa jo isompia: esim. tavarankuljetukseen. Ja mahdollisuus jotenkin kuljettaa ihan pientäkin lasta.
Samoin pitäis miettiä istuimet lapsille kallistuksella.

Kokemuksia ja ehdotuksia otan siis mielelläni vastaan!

Mutta on ajat muuttunu siitä kun omistin Nopsan... Saas nähdä jääkö tää vaan haaveksi.
Jopa auton myyminen on käynyt mielessä. :P

Jatkan selailua ja tutustumista... ja palaan asiaan koottuani edes hieman lisää ajatuksia kasaan... ja tuota pitkää listaa suosikki-merkityistä sivuista. Lisään linkkejä myös tänne myöhemmin.

Mielettömän hyvä sivusto löytyy täältä: tavarafillari.fi. Noihin laatikkopyöriin tutustuin aikaa sitten, tosin suurimmaks osaks englanninkielisiltä sivuilta. Joko se on tullut tunnetummaks sen jälkeen myös täällä, tai sitten en osannut hakea oikein, mutta nyt niistäkin löytyy tietoa ihan kivasti!
Kuva: googlen kuvahaku bike travel with kids :DD
Ps. Normaalikypärätkin on nykyisin hienoja, ja ne kyllä kehtais pistää päähän helpolla.
Löysin myös katu-uskottavampia kypäriä täältä ja täältä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi. Jonkun toisen blogin kautta löysin tänne joku aika sitten ja aina välillä käyn kurkkimassa :) pyöräkärryistä sen verran että meillä käytössä chariotin kärryt, cheetah 2 malliltaan. Ollaan oltu älyttömän tyytyväisiä nuihin. Pienet ja kapeat, kevyet, hyvät myös rattaina ( muita sisarusrattaita ei meillä olekaan käytössä),vauvalle ns.riippumatto, tarjolla paljon lisävarusteita yms. Kalliitahan ne on mutta yhtään ei ole harmittanut vaikka niihin rahaa uposikin! Tosin tässämallissaei ole tuota selkänojan säätöä, mutta selkänoja ei ole kovinkaan pysty. Meidän 2,5 vuotias pystyy päikkärit nukkumaan näissä ongelmitta... Suosittelen ! www.net-shop.nl tuolta tilattiin ja halvemmalla saa kuin suomesta.

Tiuku kirjoitti...

Hei! Kiva kun poikkeat väliin lukemaan :).
Nyt on tullut pitkä tauko niin treenaamisessakin kuin päivittämisessä koska vajaatoimintallääkitystä laskettiin ja oon ollu tosi väsynyt.. mutta toivottavasti tuo tilanne korjaantuu pian.
Kiitos linkistä, meenki heti katsomaan sieltä noita kärryjä. Iso satsaushan tuo on kun yhtäaikaa pitää ne uudet pyörätkin hommata :) mutta uskon ettei tulla katumaan!