keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Karkkihyllyt ja kuinka välttää ne..

Kauppojen karkkihyllyt on uskomattoman kokosia. Metrikaupalla lisäaineita ja sokeria.
Nykyisin niiden ohi käveleminen sujuu vaivattomasti. Ei tee ollenkaan mieli. Tai jos kaupassa tekeekin, niin viimeistään kotona koko ostos ällöttää. Toivottavasti tämä jatkuu.

google.fi
google.fi

Huomasin blogin aloittamisen jälkeen, ettei mulle sovi herkkujen leipominen ja niiden välttäminen yhtäaikaa ;). Koitan siis totuttautua ajatukseen, että:

pinterest.com

Minkä takia sitä söi kaikkea huonoa, kun se ei tuntunut hyvältä syödessä eikä sen jälkeen?!
Tällä hetkellä mulla on kaapissa hätävara ;). Pari pientä pussia siltä varalta, että kauhea makeannälkä iskee. Kahta erilaista Dracula -pastillia. Pari sellasta herkkuhimon iskiessä vie pahimman makeannälän kun oikeen hitaasti syö. Lähinnä nuo on siis siksi, ettei juokse viivana kauppaan ja karkkihyllyä tyhjentämään.
Nälkäisenä ei kannata mennä kauppaan. Sillon tekee mieli niin mahdottomasti niitä sokerilla kuorrutettuja tuoreita munkkeja. Hillosydämellä. Sokeri jää suupieliin. Ja suklaata. Niitä varmaan mulla itsellä tekee mieli kun nälkä kurnii mahassa.
Purkka. Sitä kannattaa jauhaa kaupassa ja muuallakin. Hyvää hampaille eikä tee niin mieli napostella muuta.

pinterest.com

Hedelmähyllyllä on yksi ylitse muiden mikä tulee karkkihimon taltuttamiseen. Omena.
Omenat voin syödä joko kaupasta luomuna tai sitten suoraan puusta tai torikauppiaalta kotimaisena. Muuten menee henki ahtaalle ja kurkku turpoaa.
Oon alottanut karkkilakon monesti just syksyllä omenoita syöden. Toinen on suoraan maasta nostetut ja huuhdellut porkkanat. Mutta ei ole omenan voittanutta tässä asiassa.

Kun ekaa kertaa menin joulun jälkeen ihan kunnolla ruokakauppaan, mukaan lähti kaksi kassillista hedelmiä ja vihanneksia, ja sillä tiellä ollaan onneksi edelleen. Nyt vaan pitäis koko perhe (lue: mies myös) saada syömään vihanneksia jne.

Mitä keinoja teillä on karkkihimon kukistamiseksi? Onko käsite karkkihimo ihan vieras ;)?
Tai no mun tapauksessa se on nykyisin vaan suklaanhimo. Eikä sitäkään niin paljon kun katoin liviltä dokumentin kaakaoplantaasilla työskentelevistä lapsista.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Karkkihimokausi kuulostaa tutulta. Semmonen että tekee mieli syödä hulluna ja sitä kestää viikon?? sitte menee taas kausia ettei tuu syötyä.

Pikaruoka toinen pahe. Kun on kauhea nälkä, kaappi tyhjä on niiiiin helppo ajaa jonnekkin..
tacohouse tämän hetken ykkönen.. NAM!!

Pikkuporkkanat, pähkinät ja viinirypäleet on ne millä taistellaan vastaan! :)

Tiuku kirjoitti...

Täällä kans porkkanat ja viinirypäleet. Pähkinät ois ihania mut oon joskus saanu niistä allergiaoireita niin en uskalla syödä. Pitäis käydä testaa ne allergiatesteissä niin sais varmuuden. Pistaasipähkinöitä pystyn syömään ja niitä meniski paljo!

Luin just jostain blogista, että esim. ranskassa karkit on kokonaan lasten juttu.
Miksköhän suomessa porukka syö sitä niin paljo?

Mulla ei tuu enää himottua roskaruokaa, se saa olon niin huonoksi ja väsyneeksi.