tiistai 3. tammikuuta 2012

Pilates + boxing = Piloxing!

Oon rakastunu!



Eilen illalla hirveestä väsymyksestä huolimatta raahasin itseni elämäni ekalle piloxing -tunnille. Melkein jätin lähtemättä koska tuntu, että tuskin jaksan siellä mitään väsymykseltäni... mutta onneksi lähdin. Aivan I-H-A-N-A-A!
Kesästä asti oon haaveillu tuosta tunnista ja nyt vihdoinkin sain itseni sinne.



Jännitti ekaksikin hirveesti, kun tuo oli ensimmäinen ryhmäliikuntatunti vuosiin jos ei lasketa I:n alkuraskauden  aikasia muutamaa joogatuntia. Pelkäsin että lyyhistyn ja teen kuolemaa keuhkot pihalla jo alkulämmittelyn jälkeen.



Juomapullo jäi autoon, mutta ilman sitä selvisin kuitenki loistavasti koko tunnin, kiitos tankkauksen ennen tuntia.
Seuraavalla kerralla otan sen kuitenkin mukaan. Samoin pyyhkeen, sillä hiki virtas aika reippaasti ja sitä ois ollu ihan kiva pyyhkiä jollain välillä pois. Osalla olikin pyyhkeet mukana ja vierellä koko ajan.
Samoin vähennän vaatetta ja vaihdan housut shortseihin. Hyllykööt kinkut kun ei siellä kukaan kerkee toisia arvostelemaan ;).
Seuraava kerta on muistaakseni sunnuntaina!



Tunti oli siitäkin ihana ettei siellä käytetä kenkiä tai edes sukkia.
Ohjaaja oli ihana ja aivan mahtava tsemppaaja ja piiskaaja. Missään vaiheessa ei tullut olo etten ois enää halunnut jatkaa tai ettei olis jaksanu. Kyllähän ne tiukkaa teki ja just kun olin aina lyyhistymässä esim. lankusta maahan niin se liike loppuikin. Päätin tunnin alkuvaiheilla, että nyt rääkätään itsee eikä luovuteta vaikka kuin polttelis ja sattuis.
Siinä tietyssä asennossa pysyessä oli hyvä ajatella esimerkiksi "niitä jumalaisia pakaroita" jotka odottaa tulevaisuudessa ;).

Rakastan sitä tunnetta kun polttelee eikä enää oikein jaksais, mutta jatkaa vaan. Ylittää itsensä. Vielä jaksaa jatkaa ja lisäks hymyilläkin samaan aikaan. Ai että ihanaa!

Sekin oli kivaa, ettei tunnilla ollut mitään vaikeita koreografioita joihin ois mennyt hermot turhautuneena, vaan se oli nimenomaan mielellekin enemmän sellasta nollausta. Helppo mennä ensikertalaisena muiden sekaan. Pää tyhjänä ja tyytyväisenä sai lähtee kotiin.

Sitä paitsi HYPIN pitkästä aikaa eikä ollut edes niin hyllyvähyytelöolo ;D.




"Kapow! Nyrkinisku eteen, vasen koukku ilmaan! Ja sitten taas rauhoitutaan, seistään yhdellä jalalla, kallistetaan kehoa hallitusti
eteen, sivulle…
Tätä on piloxing. Uudella ryhmäliikuntatunnilla yhdistellään nyrkkeilyä ja pilatesta, lajeja, jotka äkkiseltään tuntuvat olevan ihan eri maailmoista. Kun sekaan heitetään vielä naisellisen tanssillisia jammailuosioita, jumppaaja saa poikkeuksellisen vaihtelevaa kyytiä.
Nyrkkeilybiiseissä tahti on kova. Käsillä viuhdotaan sellaista vauhtia, että allit jytisevät. Keskittymistä vaativista kehonhallintaliikkeistä tulevat balettituntien tekniikkaharjoitukset mieleen, sen verran pitkään pliéssä seistään. Tukea ja tasapainoa pitää hakea keskikropasta koko tunnin, joten korsetti tosiaan rehkii.
Intervalleihin perustuva konseptitunti on kova sana USA:ssa, jossa sen on kehitellyt ruotsalaissyntyinen personal trainer, tanssija ja entinen kehonrakentaja Viveca Jensen. Tehokasta rasvanpolttoa lupaavasta (Jensenin tunneilla jotkut polttavat älyttömät 800 kilokaloria!)" fit.fi


Kuvat google-hausta ja piloxing.comista.

Sleek. Sexy. Powerful.

Huomenna ensimmäinen kuntonyrkkeilytunti! Jippii!

Ei kommentteja: